Geplaatst op

Actie 40 dagen geen druppel!

Gaat u de uitdaging aan?

Kunt u 40 dagen zonder alcohol?
KBO-PCOB daagt u uit om in de veertigdagentijd geen druppel alcohol te drinken.

Tijdens het koken, bij het eten, voor de televisie en als slaapmutsje. Onderzoek toont aan: we grijpen steeds makkelijker naar een wijntje, borrel of een glas koud bier. 84 procent van de 55-plussers drinkt zowel doordeweeks als in het weekend en 1 op de 3 senioren schenkt zichzelf elke dag een glaasje (of meer) in. Het aantal senioren met een uit de hand gelopen drinkgewoonte stijgt en baart zorgen.

Makkie of moeilijk? Kom er zelf achter en doe mee met ‘40 dagen geen druppel’!
Iedereen kan meedoen en deelnemers krijgen 40 dagen lang 15% korting bij Blij Alcoholvrij!

(Woensdag 14 februari tot en met zaterdag 31 maart 2018!) 

Klik hier om u meteen aan te melden als deelnemer

Geplaatst op

‘Alcohol en gezondheid’

alcoholvrije witte wijn

Een glaasje bij het eten of een borreltje voor het slapengaan; veel mensen denken maar al te graag dat matig alcoholgebruik gezond is. Er is ook veel wetenschappelijk onderzoek dat die gedachte onderschrijft. Maar die bewijzen rammelen, schrijven Canadese onderzoekers. Alleen mensen die eens in de veertien dagen een drankje nemen, zijn beter af. Maar het is onwaarschijnlijk dat dat aan de alcohol te danken is.

De Canadezen veegden 87 studies naar de gezondheidseffecten van alcohol bij elkaar en toen ze die nog eens goed tegen het licht hadden gehouden, waren alle heilzame effecten verdwenen. Een sleutelrol in deze omslag is weggelegd voor de geheelonthouder, schrijven ze in het vakblad Journal of Studies on Alcohol and Drugs. De matige drinker – één à twee glaasjes per dag – wordt vergeleken met iemand die alle drank laat staalcoholvrije witte wijnan. Dat is vaak: nu laat staan. Onder de geheelonthouders bevindt zich een grote groep die om gezondheidsredenen gestopt is. Nogal wiedes dat de matige drinker daar gezond tegen afsteekt.

Eigenlijk had iedere wetenschapper al argwaan bij het vermeende gunstige effect van alcohol. Heel veel studies lieten dezelfde curve zien: matig alcoholgebruik zou niet alleen goed zijn voor hart en bloedvaten, in deze groep kwamen ook dementie, kanker of botbreuken minder voor. Zelfs levercirrose, een typische alcoholistenkwaal, zou te vermijden zijn met het dagelijkse borreltje. Telkens was de matige gebruiker beter af, niet alleen beter dan de zware drinker, maar ook dan de geheelonthouder.

Een glas per dag
De laatste is vaak niet gezond en slechts 13 van de 87 studies corrigeerden daarvoor. En laten die 13 studies nou net geen enkel gezondheidseffect aan alcohol toeschrijven. Uit de analyse volgt dat hooguit de incidentele gebruiker voordeel heeft van de alcohol. Maar vermoedelijk zijn dit gewoon gezondere mensen, concluderen de Canadezen. Ze vinden het veel logischer om van een lineair verband uit te gaan: hoe meer alcohol, des te groter de schade.

bron: Trouw.nl

Geplaatst op

Maak er een feestje van met Jus de Raisin

jus de raisin

champagne-paris

Als je goed luistert kun je zachtjes de belletjes in je glas horen ruisen..

..wachtend om je tong te prikkelen met een dynamische smaakexplosie in je mond.

Gewoon druivensap? Dacht het niet!

Probeer het lekkerste alcoholvrije drankje van het moment.

#‎alcoholvrij‬ ‪#‎mousserendgoud‬ ‪#‎biologisch‬ ‪#‎jusderaisin‬ ‪#‎40dagengeendruppel‬

blijalcoholvrij.nl

Geplaatst op

Lekker alcoholvrij zonder moeite

alcoholvrije witte wijn

welkom bij blij alcoholvrijBOB zijn is lekker!

Veel mensen voelen zich nog steeds genoodzaakt tot het drinken van water als ze geen alcohol kunnen drinken. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer nodig; er zijn voldoende lekkere alcoholvrije dranken.
Ook bij zwangerschap hoef je als vrouw niet meer aan het alcoholvrije bier want er zijn heerlijke wijnen en vruchtensappen waarvan gegarandeerd wordt dat er 0% alcohol in zit. (Let hier goed op want wettelijk mag er 0.5% in zitten)

Blij Alcoholvrij verkoopt heerlijke “van Nahmen vruchtensappen”. De perfecte combi voor smaak en gezondheid. Terwijl je drinkt, tik je zo heel wat vitaminen naar binnen! Ze zijn er in alle soorten en maten, waaronder de biologische varianten zoals druivensap, bosbessen en bijvoorbeeld vlierbessensap. Dit zijn echt sappen die in een wijnglas thuishoren. Probeer ze nu en ontdek waarom deze dranken niet voor niets in meer dan 15 sterrenrestaurants worden geserveerd!

Als je toch meer van de bubbels bent kun je je aan de “Jus de Raisin” wagen. Deze Franse alcoholvrije wijn is helemaal zuiver en gemaakt van met de hand geoogste wijndruiven. Het enige wat is toegevoegd is het beetje koolzuur wat je tong prikkelt.
Proost!

Geplaatst op

40 dagen geen druppel!

alcoholvrije mousserende wijn

40 dagen geen druppel!

Het aantal vijftigplussers met een alcoholverslaving is opnieuw gestegen. Het alcoholgebruik is vervijfvoudigd. Senioren die zich afvragen waar ze zitten op de glijdende schaal van gezelligheidsdrinker naar probleemdrinker, worden door KBO uitgedaagd om niet te drinken tijdens de vastentijd.

Directeur Manon Vanderkaa lichtte het toe op de radio: “De babyboomers zijn opgegroeid in een maatschappij waarin drankgebruik geaccepteerd was. Zij drinken vaker, ook door de week. Tegelijkertijd worstelen ze met ouder worden: ze missen collega’s, een zinvolle bezigheid, idealen en lichamelijke kracht. Drank kan de oplossing lijken.”

“Op internet staan allerlei tests, maar de beste test is eigenlijk deze: lukt het om een tijd niet te drinken? Vandaar de uitdaging die wij 50-plusers geven: doe mee en drink “40 dagen geen druppel”, aldus Manon Vanderkaa. Behalve het bewustzijn dat zo’n stopperiode oplevert, is een maand zonder alcohol ook goed voor je portemonnee en je gezondheid.

De actie van de KBO werd vermeld in talloze landelijke en regionale kranten en op de radio. De campagne loopt in de vastentijd, vanaf Aswoensdag (10 februari) tot Pasen (27 maart). Dat zijn 46 dagen, omdat er zes zondagen in deze periode vallen. Zoals gebruikelijk wordt er in de vastentijd niet gevast op zondag; dan mag er wel een glaasje gedronken worden.

Senioren die mee willen doen kunnen bij de KBO gratis een zilverkleurig speldje aanvragen met een druppel erop. Dat opent het gesprek en maakt het initiatief herkenbaar voor de omgeving. Wie zich aanmeldt via www.40dagengeendruppel.nl krijgt de speld gratis thuisgestuurd (op=op).  Daarnaast krijgen deelnemers met kortingscode “Nestor” nú 40 dagen lang 15% korting op www.blijalcoholvrij.nl
 

Geplaatst op

Lekker slapen met kersensap!

Kersensap van nahmen

Kersensap van nahmenDrink kersensap en je slaapt bijna 90 minuten langer

Zet je doos kamillethee maar aan de kant.
Nieuw Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat
de dagelijkse consumptie van kersensap helpt 84 minuten per nacht langer te slapen.

Onderzoekers aan de universiteit van Louisiana lieten zeven volwassenen die kampten met slapeloosheid 0,4 liter kersensap per dag drinken gedurende twee weken. De twee volgende weken namen ze geen sap op maar wel een placebodrankje. Daaruit blijkt dat het sap van deze vruchten leidt tot 84 minuten extra slaap per nacht.

Kersensap

Kersensap is een natuurlijke bron van de stof melatonine, dit natuurlijke hormoon stimuleert een gezonde biologische klok. Het aminozuur tryptofaan heeft hetzelfde effect. De rode pigmenten in kersensap bevatten een enzym dat ontstekingen beperkt en de afbraak van tryptofaan vertraagt, daardoor is de stof langer werkzaam in je lichaam. Vooral de variant Montmorency is rijk aan deze bestanddelen.

Wanneer heb je last van slapeloosheid

Je kampt met slapeloosheid als je meer dan drie nachten per week moeite hebt om te slapen. Onderzoekend Professor Greenway gelooft dat het sap een veiligere manier is om je slaapkwaliteit te verbeteren, omdat je geen risico loopt op bijwerkingen. Pillen verhogen bijvoorbeeld de kans op valpartijen bij ouderen.

Geplaatst op

Alcoholvrije wijn uit Frankrijk, lekker voor de kerst

alcoholvrije wijn domaine philemon jus de raisin

We hebben de nieuwe oogst alcoholvrije Jus de Raisin vandaag binnengekregen en hij is beter dan ooit!
Vorig jaar was deze alcoholvrije wijn zoet, dit jaar heeft boer Mathieu op ons verzoek, de druiven eerder geoogst. Hierdoor komen de mooie karaktereigenschappen van de druif naar boven en worden deze niet gemaskeerd door een zoete zweem. Door het eerder oogsten van deze biologische druiven zijn er minder suikers in de druif ontstaan wat een heerlijk resultaat geeft in je glas.

Geniet van deze alcoholvrije metgezel, mousserend, zonder sulfiet of suiker. Klaar voor de feestdagen.

Nu 15% decemberkorting!

www.blijalcoholvrij.nl

Geplaatst op

Alcoholvrije wijn Gelukkig kan het écht lekker!

lekkere alcoholvrije wijn

Is Alcoholvrije wijn wel alcoholvrij?

Blij Alcoholvrij komt met wijn zonder alcohol! Zonder alcohol? Logisch toch?
Helaas niet, er is nog veel alcoholvrije wijn op de markt met de beruchte 0.5% alcohol.
Veel mensen hebben hier sterk hun twijfels over, vooral bij zwangerschap of medicijngebruik is het nog steeds niet duidelijk of dit wel veilig is. Bij de meest gebruikte methode wordt eerst gewone wijn gemaakt en vervolgens wordt het grootste deel van de alcohol hieruit verwijderd. Omdat veel producenten de alcohol er niet volledig uit kunnen halen is dit het gevolg.

Maar wees gerust want de oplossing is gevonden. Uit Frankrijk importeert Blij Alcoholvrij exclusief in Nederland, twee heerlijke biologische varianten "Jus de Raisin".
Vanaf nu is het geen straf meer om geen alcohol drinken. Dit onvergiste alternatief voor wijn is gemaakt van echte biologische wijndruiven. Deze druiven worden na handmatige oogst in kleine manden verzameld. Om na controle zachtjes te worden geperst. Op deze wijze worden de aroma’s zoveel mogelijk behouden.

Vervolgens wordt de most (geperste druivensap) gedurende 48 uur gekoeld, tot 3ºC. Hierdoor wordt het helder en komt tot rust. Tenslotte vindt de botteling en pasteurisatie plaats en wordt het eindproduct voorzien van een tongstrelende bubbel. Geen suiker, geen E-nummers en geen sulfiet. Daarom veilig en lekker voor jou.

Meer Alcoholvrij

Blij Alcoholvrij is importeur van ambachtelijke dranken die hun oorsprong vinden bij kleine boeren of kleinschalige producenten. Met een vernieuwende kijk proberen wij alcoholvrije momenten zo lekker mogelijk te maken voor iedereen. Dat betekent dat u kunt variëren zonder concessies te hoeven doen.
Denk bijvoorbeeld aan alcoholvrije appelcider, alcoholvrije glühwein en exclusieve vruchtensap, gemaakt  van bijvoorbeeld kers, pruim, abrikoos of kweepeer. Alles met natuurlijke en waar mogelijk biologische ingrediënten. Bekijk onze website voor meer informatie over de herkomst en smaak van deze dranken.

www.blijalcoholvrij.nl

lekkere alcoholvrije wijn
Geplaatst op

Nieuw! van Nahmen Luxe Vruchtensap.

van nahmen
van nahmen luxe vruchtensap

Vanaf nu beschikbaar in onze webwinkel. Het heerlijke alcoholvrije van Nahmen vruchtensap.
Ooit kersensap of wilde blauwe bessensap gedronken? Of wat dacht u van aroniasap of kweeperensap?
Bij van Nahmen houden ze de "Oer-rassen" in stand door nieuwe aanplanting maar ook door het ondersteunen van boeren die zich hiervoor inzetten. Resultaat is een reeks heerlijke exclusieve dranken die erg goed doorgaan als alcoholvrij aperitief.

Het fruit wordt grotendeels met de hand geplukt en gesorteerd, zodat er geen onrijpe of overrijpe vruchten in het sap terechtkomen. Zo zijn alle sappen gegarandeerd van de hoogste kwaliteit, met de beste smaak en heerlijk aroma. De interne kwaliteitseisen liggen bij van Nahmen dan ook ver boven de wettelijke normen. Hiernaast zijn alle vruchtensappen vintage, dit wil zeggen dat er maar één soort van een vrucht wordt gebruikt: één soort appel, één soort peer, etc. Er zijn dus geen blends. De passie voor het vak straalt van de flessen af en uit zich in de fantastische aroma’s en smaken!

Het familiebedrijf kent een lange traditie in de fruitverwerking. In 1917 zijn ze begonnen met een appelstroopfabriek en sinds 1930 produceren zij de meest bijzondere vruchtensappen. Op een schitterende locatie in Duitsland produceren zij zelf al deze sappen. Inmiddels zet de familie haar ambachtelijke traditie in de 3e en 4e generatie voort, wat betekent dat al het fruit van eigen bodem zelf persen en verwerken.

Cheers!